Lágy csontkovácsolás

KETTŐ RÉSZBŐL ÁLLÓ TANFOLYAM:

I. LÁGY CSONTKOVÁCSOLÁS

A passzív mozgásterápiák csoportjába tartozik. Segítségével számtalan kellemetlen fizikai tünet kezelhető, hatására könnyen elvégezhető a csontok és ízületek korrekciós kezelése, így számos probléma, mint például derék és hátfájás, fejfájás, lumbágó, isiász, kéz és lábzsibbadás, keresztcsont elmozdulások, idegbecsípődés, látási és koncentrációs zavarok, járásbeli problémák megelőzhetők.

A tünetek kiváltó oka lehet az ízületek és izmok megkeményedése, összecsomósodása, melyek még a gerinccsigolyákat is képesek egymástól eltolni vagy összecsúsztatni, a gerincoszlop mellett húzódó idegszálakat pedig megsérteni, feszíteni vagy nyomni, így kezdetben “csak” fájdalmat okoznak, majd - idő kérdése - és kialakulhatnak súlyosabb betegségek.

A lágy csontkovácsolás kezelés célja a test szimmetriájának, és ezzel harmonikus működésének fenntartása vagy visszaállítása. Az aszimetria oka lehet az egyoldalú terhelés, a hirtelen rossz mozdulat, de gyakran a stressz is.

Lágy csontkovácsolás esetében az átmasszírozott, felmelegített izomzatot terheljük megfelelő szögben és erősségben, melynek hatására könnyen elvégezhető a csontok és ízületek korrekciós kezelése, így számos probléma, mint például derék és hátfájás, fejfájás, lumbágó, isiász, kéz és lábzsibbadás, keresztcsont elmozdulások, idegbecsípődés, látási és koncentrációs zavarok, járásbeli problémák megelőzhetők.

Lágy csontkovácsolással -a nevével ellentétben- nem a csontokra, hanem az izmokra és az ízületekre hatunk. Finom, izometrikus mozdulatok és masszázsfogások segítségével néhány perc alatt fájdalommentesen megszüntethetőek azon tünetek, amelyek kiváltották a panaszokat. Az ízület körüli izmok melegítésével, fellazításával lehetőséget teremtünk arra, hogy az ízületek megtalálják a  nekik rendelt, anatómiailag ideális helyüket.  Az  alkalmazott speciális mozdulatsor az összecsúszott csigolyákat és a csontokat segíti a pontos helyük megtalálásában. 

A kurzus a német terminológiát követi, anyaga és tananyagtartalma megegyezik a német törzsanyaggal, melynek neve Sanfte Osteopathie, célja a közérzetjavítás. Fontos tudni, hogy nem orvosi gyógykezelésről van szó, az izületek "lágy" átmozgatási technikáit oktatjuk.

II. TRIGGER-PONT

A Trigger pont egy kisebb izomcsomó,  amely az izom rostjaival szorosan összefügg, az izom így védekezik túlfeszülés ellen. Ez nem egy elszigetelt csomó, hanem egy görcs az izom jellegzetes pontjain. Az izom vérellátása, anyagcseréje ezen a ponton nem kielégítő, ebből következően az izom működése is zavart szenved, így maga az izom is megfeszül, amely fájdalommal járhat. Neve két amerikai orvos nevéhez fűződik: Dr. Janet G. Travell és Dr. David G. Simons. Ezeket a csomócskákat tapintással lehet megkeresni az izom fascia rendszerben. Tanfolyamunkon a leggyakrabban előforduló Trigger pontokkal foglalkozunk, a képzés alapozó ismereteket nyújt.

Tanfolyam ideje: 2 teljes nap; 

Tanfolyam létszáma: kiscsoportos. Egyéni képzésre nincs lehetőség.

Részvételi feltétel: betöltött 18. életév. Iskolai végzettség szempontjából nincs előfeltétel, bármilyen alapfokú végzettséggel rendelkezők részt vehetnek a tanfolyamon, viszont  elsősorban olyan szakembereknek ajánljuk, akik már valamilyen természetgyógyászati-, masszőr tevékenységet folytatnak, szolgáltatás bővítés és új technika megismerése céljából, valamint ajánljuk mindazoknak, akik érdeklődnek a természetes gyógymódok iránt, foglalkoznak az egészséges életmóddal. Teáor: 9604

Tanfolyam végén kiállított tanúsítványok megjelenési formája:

  • Oklevél: szakmai sorszámos, 3 nyelvű. A tanfolyam díja tartalmazza az árát (1 db)
  • Kemény fedeles bizonyítvány: szakmai kódszámos, egyedileg sorszámozott, három nyelvű (magyar-angol-német), EU konform. 2019.01.01-től díja 2.000, Ft, a regisztrációs űrlapon külön kell igényelni.

Szükséges felszerelés: laza váltóruházat, fürdőruha, papucs, lepedő, törölköző, masszázsolaj

2019-ben induló tanfolyamok:

Tanfolyam díja: 35.000,- Ft/fő. 

A tanfolyami díj tartalmazza az összes költséget: jegyzetet, 1 db oklevelet, egyes felhasznált vivőanyagok árát. Nem tartalmazza a kemény fedeles bizonyítvány árát (2019.01.01-től).

Fizetés módja:  2 részletben történik.

  • Első részlet: 17.000,- Ft/fő helyfoglalási díj, + 2.000,-Ft bizonyítványdíj annak, aki azt is kért (regisztráció után 5 napon belül fizetendő)
  • Második részlet: 18.000,- Ft/fő - kezdéskor a helyszínen esedékes

Helyfoglalási díj fizetésének lehetőségei:

  • átutalással
  • bankfióki pénztári készpénzes befizetéssel
  • postán készpénzes befizetéssel

BÓNUSZ AJÁNDÉKOK a 2019. április 30-ig leadott regisztrációkra:

  1. Angol - Német Masszőr Kisokos
  2. Különleges Masszázstípusok Útmutató

Jelentkezés: a regisztrációs űrlap kitöltésével

LÁGY CSONTKOVÁCSOLÁS REGISZTRÁCIÓS ŰRLAP

Kérjük csak abban az esetben regisztráljon, amennyiben biztosan részt kíván venni a képzésen.

Név *:
Születési név:
Születési hely *:
Születési idő *:
Telefonszám *:
E-mail (erre a levelezési címre küldjük ki az elkészült számlát, amely aláírás és pecsét nélkül is hiteles) *:
E-mail cím újra *:
Lakcím irányítószámmal együtt (ez fog szerepelni a számlán) *:
Amennyiben Ön vállalkozás, EV, Kft. vagy Bt. nevére kéri kiállítani a számlát, úgy kérjük a pontos cégadatok megadását! Az elektronikus számla kiállítása után utólagos pótlásra vagy adatmódosításra már nincs mód!:
Választott helyszín, város *:

Bizonyítványt kérek *:
Megjegyzés, amennyiben szeretne nekünk üzenni valamit:
A tanfolyamról való lemondás folyamatát megértettem és költségeit vállalom. Kijelentem, hogy az itt közölt adatok a valóságnak megfelelnek. *:
Hogyan talált ránk?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!