Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázst Dr. Emil Vodder Dán orvos, masszázs terapeuta és felesége fejlesztette ki az 1930-as években. Az eljárás lényege a pangó nyirokfolyadék elvezetése a kötőszövetből. Mivel a nyirokrendszer szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, alapvetően meghatározza a szervezet regenerációs képességét és segíti a salakanyag kiválasztását a szövetekben, így akadálytalan működése rendkívül fontos. 

A nyirokmasszázzsal a szervezet "méregtelenítését" tudjuk elérni, illetve elősegíteni. A nyirokkeringés egyrészt a szervezet védekezőrendszeréért, másrészt pedig annak méregtelenítéséért felelős. A szervezetben felhalmozott káros méreganyagokat a nyirokrendszeren keresztül vissza tudjuk juttatni a vérkeringésbe, és a vesék kiválasztó funkciójával ez képes távozni a szervezetből, a vizelettel együtt ki tudjuk üríteni.

A manuális nyirokdrenázs (lymphdrainage) olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást; rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, így hozzájárul a sejtek és a szövetek regenerálódásához.

A svédmasszázzsal ellentétben itt nem izomlazításról van szó, hanem a felhalmozódott folyadékok, a pangó szövetnedv ún. gyengéd tereléséről, a keringés prevenciós támogatásáról. A mai korban egy átlagos felnőtt keveset mozog, rengeteg olyan élelmiszert eszik, amely hosszú távon káros az egészségére, a beszívott levegő a nagyvárosokban nagymértékben szennyezett, a toxinok, káros anyagok lerakódnak, a mozgásszegény életmód miatt gyengébb az izompumpa, nyirokdrenázzsal, keringés támogatásával mindezek kiürülése elősegíthető, javítható egy általános értelemben vett egészséges embernél, ezáltal betegségek kialakulása előzhető meg.

Nyirokmasszázs kurzus célja

A résztvevőkkel megismertetni a manuális nyirokdrenázs fogásait, kezelési menetét, látókör és tudáspanelek bővítése céljából. Rendkívül hasznos ismeretekkel gazdagodva a tanfolyam elvégzése után ön képes lesz egy teljes testes közérzetjavító nyirokkezelést szolgáltatni regeneráció, prevenció céljából, megelőzés és keringés fokozása érdekében.

Részvételi feltétel: betöltött 18. életév. 

Tanfolyam időtartama:  2 teljes nap

Tanfolyam létszáma: kiscsoportos, egyéni képzés nincs.

Tematika:

Elmélet, ismeretterjesztő háttérismeretek:

I. Nyirokmasszázs célja, hatásai, javallatai, ellenjavallatai

II. Nyirokrendszer szerepe

III. Nyirokrendszer felépítése, működése, nyirokerek strukturális felépítése

III. Nyirokerek betegségei:

 • fejlődési rendellenességek
 • gyulladások
 • daganatok

IV. Nyiroködéma (lymphödéma)

 • meghatározása
 • osztályozása, stádiumok
 • diagnózis
 • kezelési lehetőségek

V. Nyirokmasszázs alkalmazási területei

Gyakorlat:

VI. Nyirokdrenázs fogásai, típusai, céljai

VII. Az emberi test közérzetjavító, prevenciós kezelése összeállított gyakorlatsor alapján, ideértve az arcot és a lábfejet is

Tanfolyam végén kiállított tanúsítványok megjelenési formája:

 • Oklevél: szakmai sorszámos, 3 nyelvű. A tanfolyam díja tartalmazza az árát (1 db)
 • Kemény fedeles bizonyítvány: sorszámozott, három nyelvű (magyar-angol-német), EU konform. 2019.01.01-től díja 2.000, Ft, a regisztrációs űrlapon külön kell igényelni.

Mire leszek jogosult a tanúsítvánnyal?

Nyirokkeringést támogató prevenciós kezelések, frissítő nyirokdrenázs, fogyasztó-cellulit kezelések stb. végzésére. Alkalmazottként történő foglalkoztatásra itthon és külföldön olyan helyszíneken, ahol egészséges emberek közérzetjavítása, wellness vagy rekreációs, prevenciós kezelése történik:  szépségszalonokban, szállodákban, sportcentrumokban, wellness és SPA intézményekben, fitnesz termekben. Teáor: 9604

A "nyirokmasszázs" vagy "nyirokmasszőr" kifejezéseket csak működési engedéllyel rendelkező gyógymasszőrök használhatják, orvosi utasításra, diagnózis alapján végzett gyógykezeléseknél.

Szükséges felszerelés:

2 db nagyobb méretű törölköző, 1 db lepedő, laza váltóruházat (elsősorban fehér póló), fürdőruha, 1 pár papucs

BÓNUSZ AJÁNDÉKOK:

 1. Angol - Német Masszőr Kisokos
 2. Különleges Masszázstípusok Útmutató
 3. Ingyenes SPA testkezelő tanfolyam

Tanfolyami helyszínek: Szeged, Pécs, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Szombathely, Miskolc, Veszprém, Sopron


2019-ben induló tanfolyamok:


Tanfolyam díja: 35.000,- Ft/fő + ingyenes SPA testkezelő tanfolyam

A tanfolyami díj tartalmazza az összes költséget: jegyzetet, 1 db oklevelet, vizsgadíjat, egyes felhasznált vivőanyagok árát. Nem tartalmazza a kemény fedeles bizonyítvány árát (2019.01.01-től).

Fizetés módja:  2 részletben történik.

 • Első részlet: 17.000,- Ft/fő helyfoglalási díj, + 2.000,-Ft bizonyítványdíj annak, aki azt is kért (regisztráció után 5 napon belül fizetendő)
 • Második részlet: 18.000,- Ft/fő - kezdéskor a helyszínen esedékes

Helyfoglalási díj fizetésének lehetőségei:

 • átutalással
 • bankfióki pénztári készpénzes befizetéssel
 • postán készpénzes befizetéssel

Jelentkezés: a regisztrációs űrlap beküldésével

Regisztráció előtt el kell olvasni a lemondás feltételeit, ide kattintva!

Regisztráció után tanfolyamindulási tájékoztató anyagot küldünk ki az ön által megadott e-mail címre, amely tartalmazza az összes szükséges információt a további teendőkkel kapcsolatban.

NYIROKMASSZÁZS JELENTKEZÉSI LAP

Kérjük csak abban az esetben regisztráljon, amennyiben biztosan részt kíván venni a képzésen.

Név (vezeték és kereszt) *:
Leánykori név:
Születési hely *:
Születési idő *:
Telefonszám *:
E-mail cím *:
E-mail cím újra *:
Lakcím irányítószámmal együtt (ez fog szerepelni a számlán) *:
Amennyiben Ön vállalkozás, EV, Kft. vagy Bt. nevére kéri kiállítani a számlát, úgy kérjük a pontos cégadatok megadását! Az elektronikus számla kiállítása után utólagos pótlásra vagy adatmódosításra már nincs mód!:
Választott helyszínek (több várost is meg lehet jelölni) *:Bizonyítványt kérek *:
Megjegyzés, amennyiben szeretne üzenni nekünk valamit::
A tanfolyamról való lemondás folyamatát megértettem és költségeit vállalom. Kijelentem, hogy az itt közölt adatok a valóságnak megfelelnek. *:
Hogyan talált ránk?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!