Kapcsolat

ÚJ HONLAPUNK:

https://mialones.hu/

Telefon:

Munkanapokon H-P 9:00 - 17:00

30 716-0100 

Amennyiben hívása sikertelen, kérjük írjon e-mailt, vagy küldjön üzenetet az ~Üzenetküldés~ menüpontot használva!

E-mail:

info[kukac]mialones.com

LIPÖDÉMA / LIPOEDEMA / LIPEDEMA / ZSÍRÖDÉMA

2019.06.12.

LIPÖDÉMA / LIPOEDEMA / LIPEDEMA / ZSÍRÖDÉMA

A lipödema gyakori, mégis ritkán diagnosztizált vagy számos esetben tévesen elhízásnak véleményezett betegség, amely csaknem kizárólag a nőket érinti, főképp a serdülőkor, a menopauzális ciklusok, a nőgyógyászati műtétek vagy a terhesség alatt alakul ki, az ösztrogénszint jelentős változásakor.

▪️ A lipödémat a subcutan zsírszövet szimmetrikus, körülírt, előrehaladott stádiumban torzító felszaporodása jellemzi elsősorban a lábakon, amely lokálisan nyiroködemával társul. 
▪️ Spontán és nyomásra a bőr fájdalmas, a kis bőrerek rupturája, repedése gyakori, bevérzések, hematoma, kék-zöld foltok előfordulnak.
▪️ A jellegzetes vastag láb igen gyakori panasz, kialakulásának 3 stádiuma van. 
▪️ Gyakran társul krónikus vénás és lymphás elégtelenséggel, korai degeneratív ízületi elváltozásokkal és elhízással. A tünetegyüttest sokszor nem ismerik fel, és a kezelési lehetőségek széles körben nem ismertek. A kezelés nélkül maradt betegek igen frusztrálónak érzik az állapotukat, ami pszichés zavarokhoz vezet.

▪️ Férfiaknál a lipödema nagyon-nagyon ritkán jelenik meg, elsősorban súlyos májbetegségből vagy prosztatarák kezeléséből származhat.

Kezelési lehetőségek (kombinációban):
✔ manuális vagy intermittáló pneumatikus drenázs, kézi vagy gépi nyirokmasszázs
✔kompressziós harisnya 
✔gyógytorna, testmozgás
✔sebészeti kezelés (zsírleszívás sejtduzzasztásos Tumescens technikával, kockázata lehet).

A lipödema jelentőségét meghatározza a hozzá társuló, illetve az általa szekunder módon okozott társbetegségek (ízületi betegségek, vénás betegségek, nyiroködema, obesitas, pszichés zavarok) együttese. 
Fontos, hogy a lipödéma kialakulásáért nem a beteg a hibás!

=====================

Tudj meg többet az ödémafajtákról NYIROKMASSZÁZS tanfolyamunkon:
https://www.mialones.com/nyirokmasszazs/

info@mialones.com

30/716-0100

A képen Ioana Chira szerepel, aki sokáig önmagát hibáztatta a kinézete miatt. Azt gondolta, hogy nem tesz eleget egészségéért, fogalma sem volt a LIPÖDÉMA nevű betegség létezéséről, amelyet tavaly novemberben diagnosztizáltak nála, és "még mindig küzd azért, hogy elfogadja azt a tényt, hogy a teste nem úgy működik, ahogy kellene".

Ioana Chira a betegséggel való együttéléséről blogot vezet, amely itt érhető el:
https://www.facebook.com/ichira.fit/

vissza