Kapcsolat

ÚJ HONLAPUNK:

https://mialones.hu/

NYÁRI SZÜNET!

2020.08.12-2020.08.26-ig nyári szünetet tartunk. Telefont ebben az időszakban nem tudunk felvenni, viszont az e-mailekre pár munkanapon belül válaszolunk.

Jelentkezni a kiírt tanfolyamokra folyamatosan lehetséges, a számlázás folyamatos!

Telefon:

Munkanapokon H-P 9:00 - 17:00 (2020.08.12-2020.08.26. nyári szünet miatt NINCS TELEFONKEZELÉS!)

30 716-0100 

Amennyiben hívása sikertelen, kérjük írjon e-mailt, vagy küldjön üzenetet az ~Üzenetküldés~ menüpontot használva!

E-mail:

info[kukac]mialones.com

Nem szeretnél online pénztárgépet üzemeltetni?

2016.06.29.

Sokakat sokkolt a hír áprilisban, hogy 2016. szeptember 30-ától a masszőrökre is kiterjesztik az online pénztárgépek használatára vonatkozó jogszabályt. Masszőr vagy, de nem szeretnél online pénztárgépet üzemeltetni? Tudtad, hogy van lehetőséged a kiváltás elkerülésére?

Varga Mihály pénzügyminiszter 2016. március 22-én hivatalosan is bejelentette  az online pénztárgép használatára kötelezett vállalkozások körének bővítését, majd a Magyar Közlöny 42. számában kihirdették a módosító rendeletet.

A korábbi jogszabályt módosító NGM rendelet szerint két lépcsőben bővítik azoknak a körét akik, készpénzes értékesítéseik kapcsán online kassza használatára lesznek kötelezettek.

Első lépcsőben 2016. szeptember 30-tól az alábbi vállalkozásokkal  bővül a kötelezetti kör:

TEÁOR 08 szerint:

  • 45.20 szerinti gépjármű-javítási, karbantartási,
  • 45.32 szerinti gépjárműalkatrész-kiskereskedelemi,
  • 45.40 szerinti motorkerékpár, -alkatrész kereskedelmi, javítási,
  • 86.10 szerinti fekvőbeteg-ellátási tevékenységből kizárólag plasztikai sebészeti,
  • 93.29 szerinti m.n.s. egyéb szórakoztatási, szabadidős tevékenységből kizárólag táncteremi, diszkó működtetési,
  • 96.01 szerinti textil, szőrme mosási, tisztítási tevékenységből kizárólag mindenfajta ruházat (beleértve a szőrmét) és textil géppel, kézzel mosási és vegytisztítási, vasalási,
  • 96.04 szerinti fizikai közérzetet javító szolgáltatási, és
  • 93.13 szerinti testedzési szolgáltatási

tevékenységet folytató valamennyi adóalany, üzlet, mozgóbolt.

Elkeseredésre ettől függetlenül nincs okod, a költséges online kassza beszerzése  /kb 120e Ft/ és fenntartása /évi kb 40e Ft/ helyett használhatsz online számlázó programot is. Az engedéllyel rendelkező online számlázó programok szintén láthatók a Nav belső rendszereiben, lekérdezhetik az aktuális helyzetedet.

Neked, mint vállalkozónak tenned kell egy egyszeri nyilatkozatot /'SZAMLAZO' nevű bejelentést/ a hatósághoz, hogy mely általad választott cég programját használod. A szoftverfrissítést, aktuális jogszabályoknak való megfelelést és karbantartást mindig az adott számlázó szoftveres cég végzi ingyen, tehát neked ezzel sincs gondod.

Miért jó ez neked?

* mert sokkal egyszerűbb és olcsóbb a pénztárgépeknél, évi 8.000,- Ft-os költséggel már vannak a piacon elérhető, jól működő szoftverek. Sőt, a régi kézi számlatömböknél és bevételi bizonylatoknál is olcsóbb, amelyekre éves szinten szintén el kellett költeni 10-20 e Ft-ot, valamint szigorúan vezetni kellett sorszám szerint a tömböket. Itt ez nincs, a bürökratikus papírmunka szinte nullára csökken.

* mert egyszerűen és gyorsan tudsz statisztikát készíteni a bevételeid alakulásáról, vevőidet rangsorolva láthatod, kik a leghűségesebb vendégeid, akiknek hűségükért cserébe időnként extra kedvezményt adhatsz /=lojalitás növelése, elköteleződés irántad, hidd el, értékelni fogják/

* mert nem kötelező a nyomtatás, e-mailben is küldheted, így nem használsz papírt, és véded a környezeted

* mert, és ez a legfontosabb: az e-mail címeket összegyűjtve vevőkört építhetsz, ahol direktben könnyen megkeresheted őket aktuális akcióiddal, ajánlataiddal, újdonságaiddal, így nem felejtenek el téged. A vállalkozói térben e-mailes adatbázisnál nagyobb kincs nincs, ingyenes és célzott marketing lehetőségeket nyújt számodra.

Ha valaki számlázáskor nem akarja megadni a valós nevét, az nem a te felelősséged, nem vagy hatósági személy, nem kérhetsz személyi igazolványt, de nem is kell, és nem is kötelező! A te felelősséged annyi: adj számlát a bevételedről. Akár egy mobillal is elkészítheted, amelyen van net. /Az internet szükségességét sajnos nem lehet elkerülni./

Erről olvass többet ITT, vagy a NAV honlapján ITT, illetve mindenképpen egyeztess könyvelőddel, adószakértőddel a pontos lehetőségeidről!

Tudtad, hogy a 9604-es Teáorba nem csupán a masszőrök tartoznak, hanem a 2014-ös övtj előtti besorolás szerint például a hajhosszabbítók, biorezonanciás kezelésekkel foglalkozók, a kozmetikusi képesítés nélküli műszempilla építők, SPA terápiával foglalkozók /nem eü/, testfestők, szauna-infraszauna szolgáltatók, régi kategória szerint az intim torna, arctorna szolgáltatók stb? Az online pénztárgép kötelezettség nem kizárólag a masszőrökre vonatkozik, hanem a megjelölt 9604-es csoportba tartozó minden egyes vállalkozóra.

Bár szeptembertől csupán a fenti teáor kategóriák kerültek a kötelezettek körébe, nem titok, hogy hosszútávon a többi szektorra is ki fog terjedni a jogszabály, tehát nem árt felkészülni.

Kérdéseiddel mindenképp fordulj adózási szakértőhöz, vagy keresd a Nav ingyenes ügyfélszolgálatát!

/S.K.: PE/

vissza